Akcija
Netatmo MERILEC DEŽJA Dodatni modul za vremensko postajo Netatmo MERILEC DEŽJA Dodatni modul za vremensko postajo 69,00€
Servis računlanikov
Prva stran Pišite nam Novi artikli Akcija Lokacija
Pregled po oddelkih
  Izbrani artikli


AKCIJA Lenovo ThinkPad  L470 i5-6300U | 8GB DDR4 | 256GB SSD | 14

199,00€
NA ZALOGI
  Kaj je novega?


GTV LED sijalka G9 7W 3000K 560lm (LD-G9P7W0-30)

6,59€
dobavljivo
Vrh » Katalog » Računalniške komponente » Trdi diski, shranjevanje podatko » Zunanji diski USB in NAS » QNAP-TS-231
QNAP TS-231 NAS strežnik za 2 diska
Natisni stran
QNAP TS-231 NAS strežnik za 2 diska

Cena: 180,56€
Dobavljivost: 1
Šifra artikla: QNAP-TS-231
Vse cene so z 22% DDV.


NAS naprava Qnap TS-231 omogoča vgradnjo dveh 3.5” ali 2.5” SATA SSD oz. NAS trdih diskov. Poganja ga 1.2 GHz dvojedrni ARM Cortex A9 procesor, ki nudi zadostno hitrost za nemoteno delo v manjših in srednje velikih podjetjih. Njegovo delovanje je zelo tiho. Vgrajene ima tri USB 3.0 priključke. Je zmogljiv ter enostaven za uporabo.

 

Tehnične podrobnosti:

  • Št. diskov: 2 × 3,5" SATA ali 2,5" SATA, SSD, hot-swap vodila
  • Procesor: dvojedrni ARM Cortex A9 1,2GHz s dodatkom za strojno enkripcijo
  • Pomnilnik: 512MB DDR3
  • Mrežni priključki: 2 × Gigabit Ethernet RJ-45
  • USB priključki: 3×USB 3.0 (1 spredaj, 2 zadaj)
  • eSATA priključki: 1×eSATA (zadaj)
  • Velikost: 168×102×225 mm
  • Poraba: ~20W, 9W v mirovanju
  • Dodatno: strojna enkripcija, Kensington zaščita

 

Visoka učinkovitost z dvojno LAN podporo

TS-231 podpira več port-tunking načinov, ki omogočajo povečano skupno zmogljivost prenosa podatkov. Samodejni preklop in dvojni IP zagotavljajo tudi neprekinjeno poslovanje sistema. Podprti port-trunking načini vključujejo: Balance-RR (Round-Robin), Active Backup, ravnotežje XOR, oddajanje, IEEE 802.3ad, Balance-TLB (Adaptive Transmit Load Balancing) in balance ALB (Adaptive Load Balancing). 

  

Datotečni strežnik
To je osnovna funkcija NAS strežnika. Ponuja neposredno shranjevanje in dostop do podatkov. Pravice za dostop do map se lahko poljubno urejajo, tako je omogočen dostop do javnih ali zasebnih map. Modeli z oznako Pro imajo podporo za aktivni imenik AD.
FTP strežnik
Namesto, da velike datoteke pošiljate z e-pošto, jih raje shranite na Qnap in odprite FTP dostop zunanjim uporabnikom. Ti si jih bodo hitro ter enostavno prenesli v svoje okolje ali poslali svoje podatke na vaš strežnik. Primerno npr. tudi za pošiljanje fotografij z dopusta. Možnost omejitve hitrosti prenosov.
Arhivski strežnik
Dokumenti ali drugi pomembni podatki se lahko samodejno sinhronizirajo med računalnikom ter Qnap enoto. Na računalnik namestite brezplačni program NetBak Replicator, ki poskrbi za shranjevanje na enega od treh načinov; sprotno shranjevanje tekočih datotek, shranjevanje map ob določenem času ali ob kliku na gumb. Program lahko teče na več računalnikih hkrati. Podpira tudi uporabo drugih programov (Acronis True Image, CA BrightStor ARCserve Backup, EMC Retrospect, Symantec Backup Exec, LaCie Silverkeeper).
Zaščitena oddaljena replikacija
Podjetja zaradi varnosti potrebujejo kopijo podakov še na drugi oddaljeni lokaciji. Qnap podpira varno replikacijo med lokalnim ter oddaljenim podatkovnim skladiščem.
Spletni strežnik
Če še nimate spletne strani ali lokalnega intraneta, vam Qnap to omogoča z vgrajenim spletnim strežnikom. Podpira tudi MySQL bazo, Joomla! ter WordPress platformo, česar bodo še posebej veseli blogerji. Z namestitvijo dodatnih spletnih programov, kot so spletne trgovine, forumi in podobno je lahko vaš Qnap polno funkcionalen spletni strežnik.
MySQL strežnik
Vgrajena podpora za baze je koristno orodje za obsežnejše spletne strani ali za rezervno kopijo baz z drugih strežnikov.
Tiskalniški strežnik
Na Qnap lahko priklopite USB tiskalnik ter omogočite skupno rabo, zato odslej ne bo potrebno neprekinjeno delovanje PCja, kjer je bil prej nameščen tiskalnik za druge računalnike v lokalnem omrežju.
Media strežnik
Multimedijske vsebine, video, glasbo, filme, fotografije lahko ponudite drugim napravam (npr. Sony PS3, XBOX 360, TV, mrežni medijski predvajalnik itd...), ki jih predvajajo neposredno, brez uporabe PCja. Na ta servis se lahko povežete tudi z vašim mobilnim telefonom, ki podpira to funkcijo (npr. novejši Nokia telefoni). Podpora za TwonkyMedia.
Fotoalbumi
Ko prenesete svoje fotografije v Qnap fotoalbum, jih ta samodejno pretvori v spletni fotoalbum, ki ga lahko ponudite v ogled vašim prijateljem.
Torrent in eMule
Ljubitelje torrentov in eMule bo razveselil vgrajeni BitTorrent odjemalec. Z uporabo QPKG je možno namestiti tudi eMule odjemalca. Tega bo vesel tudi vaš PC, saj mu ne bo potrebno delovati 24 ur na dan in zato bo poraba električne energije manjša.
iTunes strežnik
Uporabniki Appleovih glasbenih napravic lahko uporabljate Qnap kot skladišče svojih glasbenih datotek
QPKG podpora
Na Qnap lahko namestite dodatne programe, ki so že pripravljeni kot paket. Namestitev pripravljenih programskih paketov je enostavna. Do sedaj so na voljo sledeči paketi; MLDonkey eMule, WordPress in Joomla! (lasten blog), phpMyAdmin (upravljanje MySQL baz), Xdove (lasten poštni strežnik), Slim Server (podpora za zvočni Squeeze Center strežnik), Optware Ipkg, SABnzbd+, Python, AjaXplorer (spletno urejanje datotek).

 

Opis sistemskih funkcionalnosti:

RAID - "Redundant array of independent disks" pomeni povezavo več diskov v eno logično enoto. Odvisno od izbire RAID lahko pridobimo na večji varnosti / zanesljivosti ali hitrosti podatkovnega skladišča. QNAP strežniki podpirajo RAID 0/ 1/ 5/ 6/ 5+Spare, JBOD (modeli z dvemi diski TS-2xx podpirajo samo RAID 0 in 1). Na kratko:
RAID0 - združi diske v eno polje (iz dveh 1TB diskov dobimo 2TB prostora), a ob okvari enega izgubimo vse podatke
RAID1 - zrcaljenje (iz dveh 1TB diskov dobimo 1TB prostora), a ob okvari enega ne izgubimo podatkov
RAID5 - združeni diski, minus en (iz štrih 1TB diskov dobimo 3TB prostora), a ob okvari enega ne izgubimo podatkov
RAID6 - združeni diski, minus dva (iz štrih 1TB diskov dobimo 2TB prostora), a ob okvari dveh naenkrat ne izgubimo podatkov.
Več o RAID načinih si lahko preberete tukaj.

 

S.M.A.R.T. - "Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology" je tehnologija, ki je vgrajena v večino današnjih diskov in omogoča nenehno spremljanje stanja diska - glave, površine, elektronike itd.. Tehnologija predvidi med 30% in 60% težav in uporabnika predhodno obvesti o morebitni bodoči okvari diska. Kljub temu pa ne more predvideti nekaterih izrednih dogodkov (npr. izpad elektrike, udar strele itd.). Uporabnik mora uporabljati S.M.A.R.T. aplikacijo, ki poizveduje po stanju diskov ter obvešča uporabnika in ta aplikacija je v QNAP že vgrajena.

 

 

iSCSI - "Internet Small Computer System Interface" je tehnologija, ki omogoča povezovanje računalnika (initiator) na QNAP strežnik(target) z uporabo lokalne ali oddaljene omrežne soseske z namenom uporabe določenega dela diskovnega polja kot lasten disk. Po domače - na Qnap strežniku določimo del celotnega polja npr. 500 GB kot "iSCSI Target Volume" in ko na računalniku nastavimo "iSCSI Initiator", bo ta dobil nov pogon velikosti 500 GB kot novo črko, npr. F:.

 

Prednosti v primerjavi s klasično vgrajenim 500 GB diskom:
- podatki na iSCSI so varni, saj pri uporabi ustreznega RAID polja ob okvari ne boste izgubili podatkov,
- iSCSI pogon lahko dodelimo določenemu strežniku, ki mu sicer primanjkuje lastnega diskovnega polja in na njem uproabljamo poslovne aplikacije
- na iSCSI pogon se lahko povežemo od kjerkoli, pomeni da bo vaš laptop tudi v zakotni spletni kavarni sredi Kirgizije dobil pogon F:,
- na iSCSI pogon se lahko povežemo z več računalnikov (a ne hkrati),
- ko npr. po zamenjavi ali kraji laptopa dobimo novega in si nastavimo "iSCSI Initiator", bomo spet dobili pogon F: z vsemi našimi podatki
- če ima vaš računalnik/strežnik iSCSI Boot možnost, sploh ne potrebujete vgrajenega diska in lahko vaš operacijski sistem z naloženimi programi zaženete z oddaljene lokacije (primerno za gospodarske družbe, ki jih je strah zasega računalniške opreme).

 

Opremljen z zmogljivim in energetsko učinkovitim Freescale ™ ARM Cortex-A9 dual-core 1.2GHz procesorjem je TS-231  visoko zmogljiv domači NAS, ki zagotavlja zmogljivost do 110MB /s bralne in 80 MB /s pisalne prepustnosti. Izboljšano šifriranje in dešifriranje TS-231 predvideva hitrosti prenosa nad 30MB /s, povečano učinkovitost sistema in varnost občutljivih osebnih podatkov, shranjenih v TS-231.

  

 

Lahko ga uporabite tudi kot domače multimedijsko vozlišče, da pregledujete svoje fotografije, glasbo in video posnetke, medtem ko prenašate ali varnostno kopirate datoteke, ne da bi to vplivalo na učinkovitost TS-321-ja. Z najnovejšim 802.11ac ali dual-band 2.4GHz / 5GHz 802.11n Wi-Fi USB adapterjem, lahko TS-231 ponujajo izredno visoke hitrosti prenosa velike količine datotek.

 

QTS - Enostavno in učinkovito

Zahvaljujoč QTS intuitivnemu uporabniškemu  vmesniku, je delo s TS-231 gladko in priročno. Njegov inteligentni desktop vam omogoča hitro iskanje želenih funkcij, ustvarite lahko bližnjice na namizju ali bližnjice skupine, spremljate pomembne realno-časovne sistemske informacije in odprta okna aplikacij. Hkrati teče več nalog in tako izboljšamo učinkovitost delovanja

 

 

 

 

 

 

 

Za več informacij obiščite proizvajalčevo spletno stran.
Artikel je bil dodan v katalog: torek , 23. junij 2015.
  Poglejte tudi
WD ELEMENTS SE 4TB zunanji disk USB 3.0 2,5
Mogoče vas zanima?
WD ELEMENTS SE 4TB zunanji disk USB 3.0 2,5
dobavljivo
130,17€
WD ELEMENTS 4TB zunanji disk USB 3.0 2,5
Mogoče vas zanima?
WD ELEMENTS 4TB zunanji disk USB 3.0 2,5"
Dobavni rok: do 14 d
131,52€
Crucial X6 2TB Portable SSD
Mogoče vas zanima?
Crucial X6 2TB Portable SSD
dobavljivo
132,86€
Seagate zunanji disk 2,5
Mogoče vas zanima?
Seagate zunanji disk 2,5" 5TB Basic Portable USB 3.0
dobavljivo
132,86€
  Prijava



Ste pozabili geslo?

Ustvari račun
  Super ugodne cene
GTV LED panel MATIS PLUS 3W, vgradni, oglat, 4000K
5,92€
dobavljivo
  Poglejte tudi
AGP PRO, d.o.o.

    Ljubljanska cesta 22
    4000 Kranj
    Telefon: 04 234 02 99
    Faks: 04 234 02 97
    E-mail: info@agp-pro.si
    Odprto: pon - pet / 8:00 - 17:00 ure